Кредитните милионери (физически лица, самонаети, предприемачи и еднолични търговци) у нас

...
Кредитните милионери (физически лица, самонаети, предприемачи и еднолични търговци) у нас
Коментари Харесай

Кредитните милионери в България се увеличиха с 1/3 за година

Кредитните милионери (физически лица, самонаети, бизнесмени и еднолични търговци) у нас се усилиха с 34 за година, сочат последните данни на Българската национална банка за четвъртото тримесечие на 2022 година. Според статистиката в края на декември броят на заемите над 1 милион лв., отпуснати на семействата се усилва с 29.6% на годишна база и с 10.4% на тримесечна, като достига 149.

С 29.6 млн. лв. (13.7%) се усилва за година и общата сума на отпуснатите на семействата заеми, като надхвърля 246.2 млн. лв.. За съпоставяне през септември 2022 година размерът на заемите над 1 милион лева доближаваше 229.4 милиона лв..

За година се усилва и броят на фирмените заеми над 1 милион лв.. В края на декември броят на тези заеми достига 5 945, като растежът им възлиза на 482 или 8.8 на 100. На тримесечна база обаче Българска народна банка регистрира лек спад от 0.6 на 100.
 От милиардер към милионер: Кание Уест изгуби следващ контракт Обновена
От милиардер към милионер: Кание Уест изгуби следващ контракт

Редица компании осъдиха антисемитските мнения от страна на звездата

Според статистиката общият размер на заемите над 1 милион лв., отпуснати на бизнеса се усилва на годишна основа с 10% и с 2.2% на тримесечна и възлиза на 31.1 милиарда лв..

Трите бранша с най-големи дялове в общата сума на заемите за бранша са Търговия; ремонт на коли и мотоциклети (28.5%), Преработваща индустрия (22.5%) и Операции с недвижими парцели (9.7%).

С 9.4% се усилва за година и броят на заемите над 1 милион лв., отпуснати на финансовите предприятия (застрахователни компании, пенсионноосигурителни компании и др.), като възлиза на 383. На тримесечна база и тук е регистриран спад - от 2.3 на 100.

Сумата на огромните заеми на финансовите предприятия в края на годината възлиза на 5.9 милиарда лв., като се усилва с 991.2 милиона лв.. 
 Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го създали богат
Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го създали богат

Сега имам доходи от 18-те компании, които основах, и 12 000-те жилището, които владея, споделя Грант Кардон
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР